Vindicat Symposium

Oeps! Je gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer!

Deze website (en de rest van het internet) werkt het beste in een nieuwere browser. Download daarom de nieuwste versie van Internet Explorer of ga voor een altervatieve browser.

Browser selectie
 • Symposium Schrijf je nu in!

  Dinsdag 14 mei vindt het Symposium plaats! 's Ochtends zullen verschillende bedrijven cases voorleggen aan studenten. ’s Middags is er een lunch op de sociëteit en daarna volgt het plenaire gedeelte in de Nieuwe Kerk, waarbij de sprekers ingaan op het thema van het Symposium en hun verhalen delen met de deelnemers. De deelnemende bedrijven van het ochtendgedeelte en de sprekers van het Symposium staan hieronder!

  Schrijf je uiterlijk 7 mei in voor een van de cases en/of voor het plenaire gedeelte! Een kaartje voor het Symposium kost €5,00 en gaat via de BEER.

  Inschrijven

 • THE FUTURE OF YOUR FUTURE Bestaat jouw droombaan later nog?

  De afgelopen decennia heeft kunstmatige intelligentie een revolutie doorgemaakt en tal van nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor zowel bedrijven als individuen. De verwachting is dat kunstmatige intelligentie arbeid in de nabije toekomst meer en meer zal gaan vervangen, waardoor de toekomstige werkomgeving van werknemers ingrijpend zal veranderen. Hoe moeten studenten hierop inspelen en welke vaardigheden moeten zij ontwikkelen? Tijdens dit Symposium zal dan ook de nadruk liggen op de directe en indirecte gevolgen van het toenemend gebruik van kunstmatige intelligentie op de werkvloer.

  Inschrijven

14 mei 2019 /Vindicat Atque Polit

Sprekers Wie komen er spreken?

Foto:prof. dr. Niels Taatgen -Kunstmatige Intelligentie

prof. dr. Niels Taatgen

Kunstmatige Intelligentie

Niels Taatgen is hoogleraar Kunstmatige Intelligentie aan de RUG.  In 2011 ontving hij een Europese ERC-grant, van 1,5 miljoen euro voor zijn onderzoek naar multitasking. In januari 2016 werd Taatgen gekozen tot Docent van het Jaar van de RUG. 

Taatgen onderzoekt via computersimulaties het menselijk gedrag om te begrijpen hoe we ons in bepaalde situaties gedragen, bijvoorbeeld bij multitasken. Op het symposium zal Taatgen vertellen over zijn experimenten en waarom kunstmatige intelligentie de mens niet zou kunnen vervangen.

Foto:Flemming Morth -Head of Center of Innovation

Flemming Morth

Head of Center of Innovation

Flemming Morth is afkomstig uit Denemarken. Hier heeft hij International Business Economics gestudeerd aan de Aalborg Universitet. Hij werkt al drie jaar voor de Swinkels Family Brewers.

Hier begon hij als New Business Development Director en momenteel werkt hij ook als Head of Center of Innovation. Als Head of Center of Innovation onderzoekt hij hoe effectief gebruik gemaakt kan worden van gedragseconomie bij innovatie en marketing.

Foto:Geert Kloppenburg -Tuk Tuk Company en Factory

Geert Kloppenburg

Tuk Tuk Company en Factory

Geert Kloppenburg heeft Rechten en Geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tegenwoordig is hij ondernemer, strategisch adviseur en publicist.

Met een wisselend team van wetenschappers, stedenbouwkundigen en specialisten bedenkt hij duurzame oplossingen voor de stedelijke leefbaarheid en bereikbaarheid. In 2018 schreef Kloppenburg het boek De Tuk Tuk Company, waarin hij vertelt over zijn ervaringen als beginnend ondernemer.

Cases

Bavaria N.V.

Bavaria is met een omzet van 659 miljoen euro per jaar één van de grootste bierbrouwerijen van Nederland. De bierbrouwerij is sinds 1773 in het bezit van de familie Swinkels. Bavaria behoort tot de holdingmaatschappij Swinkels Family Brewers Holding N.V.. De holdingmaatschappij produceert samen met 8.000 lokale aandeelhouders bier in Ethiopië. Bavaria levert al jaren bier aan Vindicat waardoor een goede band bestaat tussen Bavaria en Vindicat.

De winnaars van de case worden uitgenodigd voor een gesprek met Bavaria over een mogelijke stage!

uitleg case

AKD

AKD is een groot onafhankelijk advocatenkantoor en belastingadvieskantoor met 280 advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Het kantoor heeft vestigingen in Nederland, België en Luxemburg. Buiten de Benelux werkt AKD intensief samen met partner-kantoren waardoor zij cliënten wereldwijd kunnen helpen met zakendoen en zaken winnen. In het 2016 had AKD een jaaromzet van 64,1 miljoen euro waarmee AKD de sterkste groeier in de Top50 advocatenkantoren is.

uitleg case

Strict Academy

Digitalisering biedt vele kansen om als organisatie onderscheidend te zijn en klanten nog beter van dienst te zijn. Tegelijkertijd worden organisaties en onze maatschappij kwetsbaar voor cyber-aanvallen die leiden tot imagoschade, financiële schade en persoonlijke schade. Strict hecht als ICT-consultancy bedrijf grote waarde aan het beschermen van informatie en helpt bedrijven en instanties om integraal veilig, betrouwbaar en compliant te zijn. Als onafhankelijke partner zorgen we voor inzicht, controle en duurzame betrouwbaarheid bij onze opdrachtgevers. Hierbij besteden we veel aandacht aan technische middelen, organisatorische maatregelen, processen en menselijk handelen. 

 

Strict Academy brengt als onderdeel van Strict hoog opgeleide toppers en leidende organisaties samen. De Academy biedt net afgestuurde HBO-ers en WO-ers de kans om de eerste stap in hun carriere te zetten. Wij bieden daarbij verschillende 2-jarige traineeships aan met de focus op Privacy, Cybersecurity, Ethical hacking of Projectmanagement, waarbij high potentials worden getraind en begeleid door de beste consultants in de ICT-markt.

Strict Academy brengt als onderdeel van Strict hoog opgeleide toppers en leidende organisaties samen. De Academy biedt net afgestuurde HBO-ers en WO-ers de kans om de eerste stap in hun carriere te zetten. Wij bieden daarbij verschillende 2-jarige traineeships aan met de focus op Privacy, Cybersecurity, Ethical hacking of Projectmanagement, waarbij high potentials worden getraind en begeleid door de beste consultants in de ICT-markt.

AlpInvest Partners

Met een beleggingskapitaal van bijna 38 miljard euro is AlpInvest één van de grootste private-equityfirma’s ter wereld. AlpInvest werd in 1999 opgericht door ABP en toen nog PGGM, de firma werkte toen exclusief voor beide pensioenfondsen. In de jaren die daarop volgden groeide het bedrijf snel. Het hoofdkantoor van AlpInvest bevindt zich in Amsterdam, het bedrijf heeft verder kantoren in New York en Hongkong.

tt

Programma

Dinsdag 14 mei 2019

09:30 -10:00

Inloop op de societeit

 

Locatie: MVTVA FIDES

d

10:00 -12:15

Cases

Tijdens het ochtendprogramma word je ingedeeld bij een van de door jou gekozen cases. Dit is het moment om in contact te komen met toonaangevende bedrijven en om in groep van 15 medestudenten een innovatieve oplossing te verzinnen voor het vraagstuk van de case.

 

Locatie: MVTVA FIDES

nee

12:15 -13:30

Lunch

Er vindt een lunch plaats in de HP en de Koeroo. Hierbij is het mogelijk om op informele wijze in contact te komen met een bedrijf. Je kunt je voor de lunch aanmelden bij je inschrijving, dit brengt geen extra kosten met zich mee.

 

Locatie: MVTVA FIDES

hdsdd

14:00 -17:00

Plenaire gedeelte

Het plenaire gedeelte vindt plaats in de Nieuwe Kerk. De sprekers zullen onder leiding van de dagvoorzitter hun verhaal en visie op het thema delen met de deelnemers.

 

Locatie: de Nieuwe Kerk

abc

17:00 -18:30

Afsluitende borrel

Afsluitend is er een borrel op de sociëteit.

 

Locatie: MVTVA FIDES

jaja

Schrijf je in!

Locatie Nieuwe Kerk

Vindicat Atque Polit
Grote Markt 27
9712 HS,Groningen

Het jaarlijkse Symposium van studentenvereniging G.S.C. Vindicat Atque Polit